Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Εικόνες ντροπής στο κέντρο της Αθήνας. Πάνοπλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ χτύπησαν με αγριότητα τον Μανώλη Γλέζο, την ιστορική φυσιογνωμία της Αριστεράς, ενώ αριστεριστές προπηλάκισαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο.
Και οι δύο θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με τον κ. Γλέζο να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εφραγμάτων και τον κ. Παναγόπουλο σε άλλη Μονάδα του νοσοκομείου.
Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενοι στον τραυματισμό του Μανώλη Γλέζου, τον χαρακτήρισαν ατυχές περιστατικό και όχι στοχευμένο, κατά την ευρύτατη προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να περιορίσει τα επεισόδια.


Την ίδια ώρα, στους δρόμους του κέντρου μικρές ομάδες νεαρών συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με αστυνομικούς, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών.

Η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές, εκ των οποίων 5 έγιναν συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, έσπασαν με βαριοπούλες και μάρμαρα καταστήματα, τράπεζες και αυτοκίνητα.
Το κύριο σώμα των διαδηλωτών πραγματοποίησε πορεία προς το Υπουργείο Απασχόλησης.

Επιχείρησαν, μάλιστα, να σπάσουν την πόρτα του κτιρίου, προκειμένου να εισβάλουν στο υπουργείο, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι μαρτυρίες από τα όσα συνέβησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι συγκλονιστικές και θυμίζουν άλλες εποχές.
Αστυνομικοί χτυπούν και δέρνουν ανελέητα τους διαδηλωτές, ακόμη και έναν ηλικιωμένο, τον οποίο έσερναν στον δρόμο.

Οι διαδηλωτές τους φωνάζουν: "Είναι 70 χρονών, δεν τον βλέπετε;". Εκείνοι όμως συνεχίζουν να τον κουβαλούν σαν "τσουβάλι", μπαίνοντας μπροστά από τις κάμερες ώστε να μην καταγράψουν τις σκηνές.

Από: www.zougla.gr