Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

"Απορρίπτονται ασυζητητί"

Έχει μεγάλη σημασία να δοθεί μια άμεση και δυναμική απάντηση στα συγχαρητήρια της κ. Μέρκελ και στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τα μέτρα, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου, απευθύνοντας ταυτόχρονα χαιρετισμό και μήνυμα υποστήριξης προς όλους τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, γιατί όπως είπε, οι κινητοποιήσεις αυτές δείχνουν την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.
Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι τα μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, απορρίπτονται ασυζητητί και υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις, για να πετύχουν κάποιους από τους στόχους που θέτουν, πρέπει να έχουν συνέχεια.
Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ ζητά να ληφθεί απόφαση της Βουλής, με την οποία θα καταργούνται οριστικά οι βουλευτικές συντάξεις και προτείνει οι βουλευτές να ασφαλίζονται και η θητεία τους να ταυτίζεται με συντάξιμα χρόνια.
Επίσης, θα προτείνει και με πρόταση που θα καταθέσει στη Βουλή να καταργηθούν οι αμοιβές των βουλευτών και η συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές, γιατί όπως είπε, η δουλειά τους είναι να συμμετέχουν σε επιτροπές και γι' αυτό δεν χρειάζεται πρόσθετη αμοιβή.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι, όλοι στο ΚΚΕ, νοιώθουμε ότι έχουμε ιστορική ευθύνη για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, με στόχο να μπουν και νέες δυνάμεις στους πολιτικούς αγώνες, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κίνημα που θα κάνει σοβαρά βήματα μπροστά και θα καταφέρει να αποσπάσει νέες κατακτήσεις αλλά και να προκαλέσει πολιτικές ανακατατάξεις.

    Η γραμματέας του ΚΚΕ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις χωριστές συγκεντρώσεις, είπε ότι το κίνημα είτε μια συγκέντρωση γίνει είτε δέκα είναι διασπασμένο, διότι δεν έχει διαμορφώσει μια πλειοψηφική γραμμή ότι δηλαδή, από τη μία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη ο λαός, ή, από τη μια τα μονοπώλια και από την άλλη ο λαός.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι έχουν ολέθριες ευθύνες, για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η έξοδος της χώρας από την ΕΕ είναι μια λύση, αλλά σε συνδυασμό με μια διαφορετική εξουσία γιατί από μόνη της η έξοδος από την ΕΕ δεν είναι λύση.

    Αν η Ελλάδα φύγει από την ΕΕ, τότε μπορεί να πάρει μεγάλη ώθηση το λαϊκό κίνημα προς την κατεύθυνση μιας πραγματικής αλλαγής. Ωστόσο, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων η κ. Παπαρήγα, τόνισε την ανάγκη να υποστεί ρήγματα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, λέγοντας χαρακτηριστικά "ή αυτοί ή εμείς".

    Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη, ότι το υψηλό χρέος της χώρας και τα ελλείμματα δεν οφείλονται απλά στα λαμόγια όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπανδρέου, αλλά στο γεγονός ότι τα ίδια μέτρα ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη, άρα πρόσθεσε, είναι πολιτική και όχι απλά λαμογιά με στόχο, τα επόμενα πενήντα χρόνια οι μεγάλες επιχειρήσεις και το κεφάλαιο γενικότερα να εξασφαλίσουν φθηνή εργατική δύναμη.
Από:  www.ana-mpa.gr