Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Άρχισαν τα όργανα στην Ιταλία... Στην παγκόσμια μέρα "αγανάκτησης" σοβαρά επεισόδια στην Ρώμη

Σοβαρά επεισόδια και έκτροπα από τους "γνωστούς αγνώστους" στην γειτονική Ιταλία τους "Black block" και με τους "αγανακτισμένους" να έχουν ήδη καταγράψει αρκετά επεισόδια όπου παρεμπόδισαν τους κουκουλοφόρους να προβούν σε πράξεις βίας, ενώ υπάρχει και ένας τραυματίας και πολλές συλλήψεις, στη Ρώμη και σε άλλες Ιταλικές πόλεις.
Οι Ιταλοί "αγανακτισμένοι", με σλόγκαν ενάντια στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις σε όλο το κόσμο ξεκίνησαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο τέλος της ειρηνικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ρώμης.
"Όταν η αδικία γίνεται νόμος η επανάσταση είναι ανάγκη" ένα από τα πανό των Ιταλών "αγανακτισμένων"
Un momento della manifestazione


"Μια είναι η λύση: Η επανάσταση" και ""15 Οκτώβρη θα είμαστε εκατομμύρια στις πλατείες" διαβάζουμε στα πανό που προηγούνται στην πορεία, ενώ δε λείπουν και τα ειρωνικά προς τον πρωθυπουργό τους: "Κατεβήκαμε να πάμε στις πουτάνες" που μεταφράζεται επίσης και στο Ελληνικότερο: "πάμε κατά διαβόλου".
Από τα γεγονότα που κυρίως μεταδίδουν τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι τα 2 αμάξια που τυλίχτηκαν στις φλόγες, το κάψιμο Ιταλικών σημαιών καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εκδίωξη των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης και η καταστροφή ενός βαν της ιδιωτικής, ενώ τώρα κουκουλοφόροι στην κεντρική λεωφόρο Καβούρ σπάνε βιτρίνες καταστημάτων και εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ. Ενημέρωση 17:30 Επίθεση δέχτηκε ένα αστυνομικό τμήμα και η Λαϊκή τράπεζα. Αυτή τη ώρα γίνονται άγριες μάχες μεταξύ της αστυνομίας και πλήθους κόσμου. Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας μιλάνε για περισσότερους από 150000 διαδηλωτές
AUTO incendiata corteo e1318685724304 Indignados a Roma, la diretta17:45 Επεισόδια και στη Βενετία με τους "γνωστούς-αγνώστους" να δίνουν μάχες με την αστυνομία που απαντάει με κρότου λάμψης και δακρυγόνα




Αντανάκλαση