Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Κλιμάκωση του αγώνα στα αγροτικά μπλόκα με όλες τις μορφές

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12 Φλεβάρη στην Αθήνα αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια
Κλιμάκωση του αγώνα στα μπλόκα με όλες τις μορφές και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι από 63 μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετείχαν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας.

kombos-nikaias.jpΚλιμάκωση του αγώνα στα μπλόκα με όλες τις μορφές και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι από 63 μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετείχαν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας.

Τρία ακόμα μπλόκα έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα και δηλώνουν ότι συντάσσονται με τις αποφάσεις της σύσκεψης.

Η σύσκεψη έγινε με πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και ύστερα από πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας.

Τους αντιπροσώπους από τα μπλόκα καλωσόρισε από το βήμα της σύσκεψης ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο ένας μετά τον άλλον οι εκπρόσωποι των μπλόκων και μέσα σε αγωνιστικό κλίμα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στη βάση των δίκαιων αιτημάτων που τους έβγαλαν στα μπλόκα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:
  • Απορρίπτεται η πρόσκληση της κυβέρνησης να συμμετέχουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη. 
  • Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή συνεχίζονται και εντείνονται τα κλεισίματα των δρόμων και οι αποκλεισμοί. 
  • Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, οι αγρότες απ' όλα τα μπλόκα θα συμμετέχουν και με τρακτέρ σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα παραμείνουν για περισσότερες από μια μέρες, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους. Για την οργάνωση και την περιφρούρηση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου θα σχηματιστεί τις επόμενες μέρες επιτροπή από τους αγρότες των μπλόκων.
Με βάση αυτό το πρόγραμμα δράσης τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι επαφές με φορείς σε όλη τη χώρα για να ενισχυθεί το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα τους.

Επίσης, η σύσκεψη κατέληξε στο εξής πλαίσιο αιτημάτων:
  • Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης. 
  • Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων. 
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια. 
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων. 
  • Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.


Αντανάκλαση: 902